Welkom

U wilt uw vrienden, zakenrelaties of club verrassen met een boeiende en gezellige dagactiviteit?

Is het dan niet interessant om eens alles te weten te komen over een belangrijk moment in de Nederlandse geschiedenis: De Slag om Arnhem?

De Slag om Arnhem maakte deel uit van de veel grotere operatie “Market Garden”.

Om een snelle opmars van het 30e Britse Leger Korps naar de Noord Duitse laagvlakte en het Roergebied mogelijk te maken moesten drie Airborne Divisies vanaf Eindhoven tot Arnhem de bruggen over het Wilhelmina kanaal, Zuid Willemsvaart, Maas, Maas-Waalkanaal, Waal en Rijn veroveren.
In september 1944 landde de 1e Britse Airborne Divisie ten westen van Arnhem en de Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade ten zuiden van de Rijn bij Arnhem.

De Slag om Arnhem heeft grote impact gehad op het verloop van de Tweede Wereldoorlog aan het Westelijk Front. Met de Slag om Arnhem mislukte “Operatie Market Garden”. De Slag om Arnhem was de laatste door de Duitsers gewonnen slag aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Laat u door mij op de hoogte brengen van de zware strijd geleverd door de Britten en Polen, maar ook de wijze waarop de Duitsers deze strijd hebben bestreden. Onze tocht brengt u langs vele boeiende locaties die een grote rol hebben gespeeld in het verloop van de Slag om Arnhem. Elke plek heeft zijn eigen verhaal en beleving. U krijgt achtergrondinformatie over de strategie en tactieken die de Duitsers en de Engelsen voerden. Hierdoor krijgt u de mogelijkheid de Slag vanuit Britse als ook de Duitse invalshoek te bekijken.